ERGOTHERAPIE

Ergotherapiepraktijk Boskoop Waddinxveen

Ergotherapie neemt niet al uw problemen weg, maar begeleidt u in het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten zoals koffiezetten, aankleden, boodschappen doen of tuinieren. Hiermee wordt bereikt dat u de activiteit zo goed en zelfstandig mogelijk uitvoert, afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Het doel is eigen regie terugkrijgen en op eigen wijze uw leven vormgeven en datgene kunnen doen wat voor uw belangrijk is, al dan niet op aangepaste wijze.

Mijn naam is José Temmink. Sinds 1984 werk ik als ergotherapeut, waarvan al meer dan 20 jaar in de eerste lijn in de regio Gouda.  Omdat ik het behouden van eigen regie en het zoeken naar mogelijkheden ondanks beperkingen de grote uitdaging van het leven vind, voor mezelf en voor ieder mens, heb ik ervoor gekozen om per 01-07-2017 een eigen praktijk te starten. Samen met de andere eerste lijn zorgverleners ligt er een mooie uitdaging om bij elke cliënt het behouden van een zo kwalitatief mogelijk leven te ondersteunen.

Als ergotherapeut werk ik op haptonomische basis. De mens heeft een aangeboren vermogen te kunnen voelen wat goed voor je is en wat niet; waar je ‘ja’ en waar je ‘nee’ tegen zegt. Als jouw handelen alleen gebeurt vanuit het denken, negeer je daarmee de signalen die jouw lijf afgeeft. Jouw lijf komt in de knel, het gaat wringen. De mens kan de kwaliteiten van zijn gevoel zoals veerkracht, draagkracht, spankracht e.d. gebruiken als hij het moeilijk heeft. Deze kwaliteiten bevorderen een betere balans tussen denken en voelen, tussen actief zijn en rust vinden, tussen doen en beleven.